Nieuws Limburg Nieuwste elektrische wagen EQA van Mercedes-Benz is meteen schot in de roos

Nieuwste elektrische wagen EQA van Mercedes-Benz is meteen schot in de roos

Nieuwste elektrische wagen EQA van Mercedes-Benz is meteen schot in de roos

De Mercedes-Benz EQ-familie krijgt er een nieuwe telg bij. DE EQA is een volledig elektrische wagen en een volwaardige GLA maar dan met elektromotor voor liefhebbers van design. Voor wie wat meer ruimte nodig heeft, is er de EQC. Grote voordeel: beide wagens hebben meer dan 400 kilometer batterijbereik.

Pas in maart van dit jaar gelanceerd en nu al een immens succes: de EQA van Mercedes-Benz. Het is meteen de kleinste vol elektrische wagen, ideaal in een urban context.

“De wagen werd gelanceerd vanaf 40.900 euro waarmee hij heel wat jonge managers en ondernemers kon bekoren. Het beoogde doelpubliek van dertigers en veertigers omarmde de wagen meteen”, vertelt Dino Iezzi, fleet sales manager van groep JAM Hasselt. “De EQA is de compacte atleet onder de modellen van de Mercedes-EQ.”

Volle batterij in 30 minuten

Dankzij zijn lichte model kan de EQA 430 kilometer rijden met een volle batterij. Eentje die bovendien al in 30 minuten opgeladen kan worden. Binnenkort lanceert Mercedes-Benz een nieuwe versie met een nog grotere actieradius van meer dan 500 kilometer en een sportievere versie met dubbele motoren en all-wheel drive met meer dan 270pk.

Voor wie het graag iets ruimer heeft, is er de EQC. De nieuwste versie kan gemakkelijk 400 kilometer rijden en de 80kWh batterij laadt op in 40 minuten. “De EQC heeft een all-wheel drive waardoor hij een zwaardere motor heeft dan de EQA. Verder verschillen beide wagens niet erg veel van elkaar”, weet Dino. “De EQC is er voor zij die meer ruimte willen voor een prijs vanaf 70.000 euro.”

Leuke gadgets

De look and feel is bij elke elektrische wagen van Mercedes-Benz dezelfde. Behalve een karakteristieke ledlijn tussen de koplampen en de achterlichten, verschilt de wagen weinig van een traditionele benzine- of dieselwagen. “En enkele leuke gadgets”, klinkt het trots. Zo kan je via de ME-connect app van Mercedes je wagen preacclimatiseren.

“Is het een hete zomerdag en heeft jouw wagen in de zon gestaan? Dan kan je via de app de koeling al in werking laten treden zodat je wagen lekker fris is tegen dat je hem nodig hebt. Omgekeerd kan natuurlijk ook in de winter”, glundert Dino.

Nog dit jaar verwacht Mercedes-Benz in totaal tien modellen te kunnen aanbieden die volledig elektrisch aangedreven worden. Daarmee zet het de ambitie verder om tegen 2039 een volledig CO2-neutraal wagenpark te hebben meer dan ooit ingezet.

Groep JAM is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.