NITTO_04042011_TVG_0003-300×200-1

Nitto investeert 6 miljoen euro in Genk

Het hoofdkwartier van Nitto Europe in Genk heeft net een investering van 6 miljoen euro afgerond. Door de recuperatie en het hergebruik van solventen weet het bedrijf de uitstoot van CO2 met 17 procent terug te dringen.

De afgezogen solventen, die eerder werden verbrand, worden nu in een mega-installatie via distillatie gerecupereerd. “De herwonnen solventen kunnen zo opnieuw in het productieproces worden ingezet”, zeggen procesingenieur Zander Peeters en General Manager Maintenance & Engineering Jan Baeken (foto). “Er zitten nu nog een paar kinderziekten in het proces, maar binnen drie of vier weken moet alles volcontinu draaien.”
De recuperatie van solventen heeft belangrijke gevolgen voor Nitto. “Op de eerste plaats worden we zo financieel minder afhankelijk van externe factoren. Solventen zijn immers gebaseerd op olie, en de prijzen daarvan schommelen tegenwoordig hevig. Daarnaast besparen we zo ook op de aankoop van solventen”, zegt Director Eric Pass.
Op ecologisch vlak zorgt de installatie voor de vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met 17%, of 5.000 ton minder tot 25.000 ton.

[caption id="attachment_5356" align="alignnone" width="300" caption="Zander Peeters en Jan Baeken van Nitto Europe in Genk."][/caption]