Océ gaat samenwerken met drukkerijgigant Manroland

Printerfabrikant Océ gaat samenwerken met zijn Duitse branchegenoot Manroland. De twee bedrijven gaan samen producten en diensten aanbieden rond digitaal inkjetprinten voor de grafische sector. Dat hebben Océ en Manroland woensdag aangekondigd zonder daarbij financiële details bekend te maken.

Hieronder het volledige persbericht:

Océ en manroland kondigen wereldwijde strategische alliantie aan

1 december 2010

*

Océ en manroland kondigen wereldwijde strategische alliantie aan
*

Wereldwijde samenwerking rondom digitale printoplossingen voor de grafische industrie
*

Océ en manroland bieden samen geïntegreerde oplossingen aan drukkerijen
*

Combineert print data management, nabewerking, digitaal printen en offset drukken

Quotes

“Als marktleider in digitaal hoogvolume printen, is Océ al jaren wereldwijd succesvol in hoogvolume transactieprinten, waaronder bankafschriften”, aldus Rokus van Iperen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ. “De strategische alliantie met manroland biedt ons de ideale gelegenheid om de Océ digitale inkjet technologie goed op de kaart te zetten in de grafische industrie. Dit is voor ons een grote stap, speciaal voor de Océ Continuous Feed Printing Groep in München.”

“Digitaal printen heeft al een niet te onderschatten marktaandeel. Dit is de eerste concrete stap op weg naar nieuwe groeimogelijkheden voor manroland. Deze stap stelt ons in staat om een lucratieve markt voor de lange termijn aan te boren”, aldus Gerd Finkbeiner, bestuursvoorzitter van manroland.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.