Jasper Olaerts kopie

Olaerts ruilt de Crib voor 3 ondernemersverhalen

Jasper Olaerts, manager van incubator C-mine Crib in Genk, verlaat die functie op 1 december. Hij kiest voor een nieuwe uitdaging als ondernemer. Of beter: 3 nieuwe uitdagingen, want hij stapt meteen in 3 bedrijven.

“De laatste jaren werd ik getriggerd door het ondernemerschap en vandaag had ik juist dat zetje nodig om er volledig voor te gaan", aldus Jasper Olaerts. "Ik zal het diverse takenpakket van een Crib-manager en de warme contacten met de vele bedrijven missen, maar ver weg zal ik niet zijn, gezien ik zelf deel zal uitmaken van de Crib-community. Tot 1 december zal ik zorgen voor een warme overdracht voor mijn opvolger.”

Als startend ondernemer neemt hij alvast een flinke baal hooi op de vork. "De plannen zijn 3-ledig", legt hij uit. "Eén van mijn nieuwe bezigheden wordt de ondersteuning van een start-up die software maakt voor de online uitzending van audiovisuele producties. Een tv-studio voor het uitzenden van Zoom-meetings, zeg maar. Daarnaast engageer ik mij voor ontwikkeling van een nieuw digitaal product voor kinesisten. Inderdaad, iets helemaal anders. Tot slot heb ik het bedrijf Hyperkool opgericht, waarmee we mooie ideeën van producten en diensten naar de markt gaan brengen. Als manager van C-mine Crib heb ik heel veel toffe projecten met veel potentieel een stille dood zien sterven omdat ze niet tijdig of op de juiste manier werden vermarkt. Dat ga ik proberen te voorkomen."

De raad van bestuur van C-mine Crib neemt met spijt in het hart afscheid van Jasper, maar juicht anderzijds toe dat het creatieve ondernemersveld versterkt wordt. “Practice what you preach", zo klinkt het daar. "We bedanken Jasper voor zijn jarenlange inzet. Hij heeft mee de uitbreiding van de Crib bewerkstelligd en de organisatie naar een hoger niveau getild. We gaan snel op zoek gaan naar een waardige vervanger om een sterke doorstart te maken in deze uitdagende coronatijd."