Nieuws Limburg Onderdak en begeleiding voor 30 starters in Hasselt

Onderdak en begeleiding voor 30 starters in Hasselt

Onderdak en begeleiding voor 30 starters in Hasselt

Na het succes in Antwerpen strijkt Startit@KBC nu ook neer op de Corda Campus in Hasselt. Startit heeft een doelstelling: innoverend ondernemerschap ondersteunen en het belang ervan benadrukken. Dankzij het Startit-initiatief vinden starters niet alleen onderdak, maar vooral ook ondersteuning en advies om hun idee te laten uitgroeien tot een echte onderneming. Die ondersteuning wordt geboden door verschillende partners: KBC, Mobile Vikings & LRM. Partners die elk een startende onderneming kunnen bijstaan in hun eigen specialisatie en vakgebied.

KBC StarterPatrick Kestens, CEO Corda Incubator: “In de recent opgerichte Corda Incubator wordt niet geklaagd over falen of economisch moeilijke omstandigheden. Integendeel, door de samenwerking met KBC Startit, LRM en Mobile Vikings werken we vol vuur verder aan de vooruitgang, de groei en het succes van onze startende innovatieve ondernemers.” Herman Reynders, gouverneur Provincie Limburg, voegt toe: “Uit het SALK-eindrapport blijkt duidelijk dat Limburg niet alleen nood heeft aan meer starters, maar dat de starters die er zijn ook beter begeleid moeten worden om op die manier hun slaagkansen te vergroten. Startit@KBC gaat hierin een belangrijke bijdrage kunnen leveren, waarvoor mijn dank aan de initiatiefnemers.” Daarbij hoort ook Mobile Vikings, dat zich zal engageren om de starters te helpen met het uitwerken van mobiele applicaties, collaboratieve innovatie, community-driven marketing (o.a. via social media) en zelfs in bepaalde gevallen met marktintroductie.

Geïnteresseerden starters kunnen zich vanaf nu inschrijven op www.startit.be. Het project mikt op startende ondernemingen die innoverend te werk gaan en bijdragen tot een duurzame lokale economie. Starters die bijvoorbeeld werken rond mobiliteit, schone technologie (cleantech), demografische verandering, veroudering van de bevolking, digitalisering van de samenleving en natuurlijk ook bank en verzekeringen. Startit@KBC in Hasselt zal plaats bieden aan een 30-tal starters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.