corda-1-300×226-1

Ook KPMG huist in op Corda Campus

Het internationale audit- en consultingberijf KPMG gaat zich nestelen op de Corda Campus in Hasselt. KPMG wil er zijn innovatieve projecten rond audit, fiscaliteit en consulting onderbrengen. Er kunnen meteen zeven softwareontwikkelaars aan de slag.

“Het doel is om daar innovatieve en klantgerichte ideeën te ontwikkelen,” zegt Frank Vancamp van KPMG, die samen met zijn collega Stefan Claes de nieuwe poot zal patroneren. “Ja, we hebben inderdaad al een vestiging in Hasselt, waar we actief zijn met onze ‘klassieke’ activiteiten, zoals fiscaliteit, audit en consulting. Maar op Corda Campus gaan we voor onze klanten nieuwe instrumenten ontwikkelen die in het verlengde daarvan liggen. Denk bijvoorbeeld aan manieren om efficiënt een digitale gegevens te verwerken voor een fiscale aangifte. Of digitale berekeningsmodules.”

corda-1-300x226Er wordt gestart met zeven projectontwikkelaars, een aantal dat snel kan oplopen. “Waarom de Corda Campus? Omdat Hasselt goed gelegen is in de driehoek Eindhoven-Leuven-Maastricht,” zegt Stefan Claes. “Bovendien is Hasselt een groeipool, met andere grote IT-leveranciers zoals Cegeka, en is de Corda Campus een gedroomde hotspot. We denken dat de kruisbestuiving met de vele jonge bedrijven op de campus ook voor ons een goede zaak kan zijn.”

De nieuwe poot krijgt de naam ‘KPMG Technology Solutions’ mee. KPMG is wereldwijd actief in 155 landen met meer dan 180.000 medewerkers. In België telt de groep 1.200 medewerkers.