PhilippeWerck-300×281-1

Oprichter Radson Alutherm moet Clavis bijsturen

In overleg met de familie Werck, eigenaars van uitgeverij Clavis, heeft minderheidsaandeelhouder LRM, Willy Vanden Poel aangesteld als nieuwe CEO. Deze benoeming is een rechtstreeks gevolg van de deining die er vorige week was ontstaan toen tal van auteurs en illustratoren het gebrek aan stipte betalingen bij Clavis hadden aangeklaagd. Philippe Werck (foto) blijft verantwoordelijk voor het creatieve luik van Clavis.

Willy Vanden Poel werd een jaar geleden al door LRM gevraagd om als waarnemer te zetelen in de raad van bestuur bij Clavis. Vandaar dat hij het bedrijf goed kent en er geen kostbare tijd verloren gaat om de situatie zo snel mogelijk uit te klaren. Als eerste wapenfeit heeft de nieuwe CEO alvast contact genomen met de Vlaamse Auteursvereniging (VAV), zodat de belangen van de schrijvers en tekenaars op korte termijn kan besproken worden.

Willy Vanden Poel is een gekend ondernemer, die ondermeer oprichter en CEO was van Radson Alutherm en tot op heden meerdere bestuursmandaten bij diverse bedrijven bekleedt.