solis punch

Opvolger Cor moet Punch Powertrain op rails helpen

De Mexicaan Jorge Solis is de nieuwe CEO van Punch Powertrain in Sint-Truiden. Hij volgt de betreurde Cor van Otterloo op, die in april overleed na een korte, maar zeer ingrijpende ziekte. Solis krijgt een serieuze opdracht voor de voeten geworpen: een zware herstructurering waarbij 308 mensen moeten vertrekken.

Jorge Solis is burgerlijk ingenieur van opleiding en werkte tot dusver voor diverse multinationale ondernemingen zoals Valeo en General Electric. Zijn laatste opdracht was in de automotive-branche, zodat hij bij Punch niet onbeslagen op het ijs komt.

Enige doortastendheid zal nodig zijn, want zoals gekend zit het bedrijf in zwaar weer. De conjunctuur in de sector zit onder het vriespunt, waardoor er belangrijke herstructureringen bij Punch Powertrain zijn aangekondigd. Solis krijgt de taak om de turnaround te bewerkstelligen en het bedrijf opnieuw op de rails te krijgen.

In eerste instantie bestaat de opdracht uit een overbrugging die moet worden gemaakt naar een groot order voor PSA dat in 2022 van kracht wordt. "Op middellange termijn is er een significant potentieel voor toekomstige groei bij Punch Powertrain", zegt de Chinese voorzitter Xiong Xuqiang. Ga er maar aan staan, Jorge!