takeaway in hasselt

Oranje maaltijdbezorgers duiken Limburg binnen

Takeaway.com, het grote, wereldwijde platform voor maaltijd- en snackbezorging aan huis, zet vanaf vandaag eigen koeriers in in Limburg. De in het oranje geklede bezorgers bellen aan om uw online bestelling te leveren in Hasselt, en weldra ook in Genk.

Just Eat Takeaway.com is met bijna 700.000 aangesloten restaurants, wereldwijd één van de grootste sites voor de online bestelling van maaltijden. Het populaire platform is zichtbaar in het straatbeeld door de fietskoeriers die in het oranje zijn gekleed. Tot dusver was Takeaway.com in een aantal Belgische grootsteden actief met eigen mensen, maar nog niet in Limburg. Daar komt nu verandering in. Vanaf vandaag worden de bestellingen in Hasselt geleverd door ‘brand ambassadors’ uit eigen huis. Vanaf 8 juni fietsen ze ook rond in Genk.

“Deze regio is voor ons heel interessant”, verklaart Country Director BeLux van Takeaway.com, Siska De Lombaerde. “Er zijn nog heel wat restaurants die geen eigen bezorgdienst hebben en nu dus via ons een veel groter cliënteel kunnen bereiken. Ze liggen ook allemaal relatief kort bij elkaar, wat de service nog beter maakt. Dat is goed nieuws voor de consument, die het aanbod voor maaltijdleveringen fors zal zien toenemen.”

De uitbreiding naar Limburg is ook goed nieuws voor duurzame tewerkstelling. “We werken met bezorgers in loondienst, die per uur betaald worden. Daarnaast zijn ze verzekerd, krijgen ze training en bouwen ze vakantiegeld en -uren op. Ook worden ze voorzien van materialen zoals een helm, de welbekende opvallende oranje outfit en bezorgtas, speciaal ontwikkeld voor alle weersomstandigheden.”

“We merken we nu al dat er veel vraag is van Limburgers naar maaltijdlevering, zeker in steden zoals Hasselt en Genk. We zijn dan ook heel blij dat we de straten vanaf nu hier ook oranje kunnen kleuren”, besluit Siska De Lombaerde.