orchestra unizo hasselt

Orchestra meest opmerkelijke bedrijf van Hasselt

Pianohandelaar Orchestra heeft volgens Unizo Hasselt het afgelopen jaar de meest opmerkelijke prestatie van alle Hasseltse ondernemingen geleverd. Dinsdag werd dan ook de allereerste Sole Orte Award uitgereikt aan Stefan Deckers en Vanessa Novak van Orchestra.

Het gebeurt steeds vaker dat lokale ondernemersverenigingen de meest markante zelfstandige of bedrijf van het afgelopen jaar in de bloemetjes zetten. Bij Unizo Hasselt is dat niet anders. Daar werd uit 5 genomineerden zopas de eindlaureaat van de eerste Sole Orte Award bekendgemaakt. Die eer ging naar Orchestra, de traditierijke pianowinkel in Hasselt die onlangs een aanzienlijke investering in extra ruimte aankondigde.

"Onze onderscheiding is vernoemd naar een kunstwerk van Raf Verjans (Sole Orto Memorial) dat in de Hasseltse binnenstad staat", legt voorzitter Danny Vanswijgenhoven uit. "We kennen de award (trouwens ook een kunstwerk van Raf Verjans) toe aan een Hasseltse ondernemer die het afgelopen jaar in positieve zin in de kijker heeft gelopen. Op die manier hopen we een duidelijk signaal te geven om de ondernemingszin in Hasselt aan te wakkeren en onze stad meer te positioneren op de ondernemerskaart."

De jury koos voor Orchestra omwille van "hun onvergelijkbaar investeringsprogramma, de marktpenetratie binnen hun doelpubliek in zo’n uitgestrekte regio (Benelux), hun duidelijke visie (louter Europese kwaliteitsproducten) en hun ‘huiskamer-aanpak'."

De pianohandel van Stefan Deckers en Vanessa Novak haalde het voor de andere genomineerden: De Boulebaar, Locked–In, Het Huis van de Smaak en Apotheek Bij Katrijn.