Nieuws Limburg Overpeltse groothandel overgenomen door Duitsers

Overpeltse groothandel overgenomen door Duitsers

Overpeltse groothandel overgenomen door Duitsers

Ceepal uit Overpelt, een groothandelaar in chemicaliën, maakt sinds vorige week deel uit van de groep Overlack AG uit Mönchengladbach. Overlack is een speler uit dezelfde branche, die aanwezig is in 18 Europese landen.

ceepalCeepal wil door de overname de internationale groei versnellen. De Europese chemiewereld wordt volgens CEO Gunter Van Baelen immers steeds complexer, waardoor de integratie met een groter geheel wenselijk is. Daarbij kan Ceepal meeprofiteren van de expertise en schaalgrootte die Overlack heeft op vlak van regelgeving, certificaten, Reach-richtlijen, technische ondersteuning, enzovoort.

“We zijn er dan ook van overtuigd dat we, na meer dan 50 jaar op eigen benen, samen met Overlack een mooie toekomst tegemoet gaan”, zegt Gunter Van Baelen, die ook in de nieuwe constellatie de verantwoordelijkheid over de Benelux krijgt. Gil Ceelen blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en wordt commercieel directeur in de fusiegroep.
De volledige tewerks

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.