Brucity (Schets: VK Architects & Engineers)

Pami verpulvert vorige record

Pami uit Pelt, de recent overgenomen producent van kantoormeubelen, heeft zonet de grootste bestelbon uit de geschiedenis ontvangen. Het vorige record was nog maar 1,5 jaar oud. Pami mag in Brussel de inrichting verzorgen van BruCity, een nieuw administratief centrum waar straks 1.700 ambtenaren zullen zetelen op Limburgs meubilair.

Het was eind 2020 toen Pami het contract voor de inrichting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) mocht ondertekenen. Toen een record uit de bedrijfsgeschiedenis. Maar records zijn er om verbroken te worden, en dat is nu gebeurd met het binnenhalen van de aanbesteding voor BruCity. De bouwwerken van dit administratieve centrum werden in 2016 aanbesteed om begin 2021 te kunnen verhuizen, maar die plannen zijn omwille van corona opgeschoven naar het einde van dit jaar.

Pami zal in de zomer de kantoorinrichting voor de 1.700 medewerkers van Stad Brussel produceren, leveren en installeren. BruCity is een modern passiefgebouw op de terreinen van Parking 58. Het project zal 37.000 m² tellen, verdeeld over 9 etages. Het bovenste niveau huisvest een restaurant en daktuin. Een mooi architecturaal pareltje, met dus een belangrijke stempel “Made in Limburg”!