Pearl in Venlo drumt weer zwarte cijfers (Reorganisatie gelukt)

De Europese muziekinstrumenten handelaar Pearl (drumstellen en meer) aan Craenakker in Belfeld schrijft weer zwarte cijfers. De strategische koerswijziging waarbij de van oorsprong Japanse onderneming groothandelaren overslaat en rechtstreeks aan winkels levert is geslaagd, zo stelt financieel manager Hans van Dreumel van het bedrijf dat vanuit Venlo met 45 medewerkers heel Europa doet.
Ook is Pearl niet gevoelig gebleken voor een economische crisis, stelt Van Dreumel. De onderneming wist het verlies van € 164.000 in reorganisatiejaar 2008/2009 om te bouwen naar een nettowinst na belastingen van net iets meer dan een half miljoen in 2009/2010. De omzet bedroeg afgelopen jaar € 17,5 mln. 
Pearl wil het bedrijf dit jaar ook iets beter toegankelijker maken voor muzikante die de instrumenten willen uitproberen. Tot dusver moest dat in een onooglijk hoekje van van het bedrijf tussen de voorraden muziekinstrumenten. De bedrijfsleiding in Venlo wil een heuse oefenruimte met mooie verlichting realiseren inclusief een echte artiesteningang. De aanvraag is daarvoor naar Japan gestuurd. 
Meer info op de website van Pearl . 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.