Peumans Leten BDB

Personeel van ASAP brengt wens van CEO in vervulling

In ons Made in Limburg Magazine gaf Ruben Peumans, CEO van ASAP HR Group, onlangs aan dat hij een Blind Date met Ronnie Leten wel zag zitten. Toen de medewerkers van Peumans op zoek moesten naar een gepast cadeau, moesten ze niet lang nadenken: ze lokten hun baas én de Limburgse bestuursvoorzitter van Ericsson naar de Kristalijn voor een boeiend gesprek. Wij mochten eventjes meeluisteren...

"Ronnie Leten is iemand waar ik enorm naar opkijk", zegt Ruben Peumans. "Hij heeft als CEO van Atlas Copco een indrukwekkend parcours afgelegd. Op 8 jaar tijd heeft hij voor het bedrijf 35 miljard waarde gecreëerd en ook als persoon is hij overal graag gezien. Ik heb ook zijn boekje gelezen en daar veel van opgestoken. Dat iemand die zoveel bereikt heeft in het zakenleven uit Limburg komt, is om trots op te zijn."

Ronnie Leten blijft nuchter onder de lofbetuigingen. "Ik ben graag op de uitnodiging ingegaan omdat ik het knap vind dat de medewerkers dit georganiseerd hebben. Het bewijst dat er een goede vertrouwensrelatie met hun CEO is. Dat is heel erg belangrijk. Mijn tip voor Ruben is dat hij zich toegankelijk moet opstellen naar de medewerkers. Door de mensen te respecteren en open te zijn, krijg je veel feedback en kan je telkens bijleren en bijsturen."

Nog een tip: "Praat over de toekomst, kijk vooruit en denk aan ontwikkeling. Daar word je gelukkig van", aldus Ronnie Leten, meermaals verkozen bij de allerbeste CEO's ter wereld. "Ik heb nooit het idee gehad dat ik aan het werken was. Geld verdienen was geen drijfveer, wel dingen realiseren waar ik veel plezier aan kon beleven."

En nog een advies: "Hou altijd een Plan B en een Plan C klaar voor alle sleutelposities in de organisatie. Plan B is: stel dat je medewerker morgen tegen een boom rijdt, hoe moeten we dan verder. En Plan C houdt in dat je nadenkt over wie elke job over 3 jaar zou kunnen doen. Op die manier maak je de organisatie 'future proof'.

Ruben Peumans luisterde aandachtig en vol bewondering naar zoveel wijze woorden. Het cadeau werd overduidelijk gesmaakt. Zowel op als naast het bord...

En voor wij de gesprekspartners de privacy gunden om nog meer bedrijfsgeheimen uit te wisselen, fluisterde Ronnie Leten ons nog een geheim toe: "Weet je wie mijn favoriete Blind Date zou zijn? Eddy Merckx...."