greeven peumans

Peumans en Greeven nemen failliet bedrijf over

Drie weken nadat de leverancier van digitale leeroplossingen Opikanoba (Diepenbeek) failliet werd verklaard, heeft het bedrijf in e-learning een overnemer gevonden: de Limburgse ondernemers Joris Peumans (Prato) en Ben Greeven (Thalento) springen in de bres. “De unieke kennis rond leerplatformen van Opikanoba past in onze visie op HR technologie", aldus Ben Greeven. "We willen synergie tussen deeloplossingen voor HR-problemen.”

Opikanoba is ontstaan als een spin-off van de KU Leuven en de UHasselt. Het bedrijf ontwikkelt technologische leermiddelen die zoveel mogelijk zintuigen betrekken en aandacht hebben voor de bedrijfscultuur.

Greeven heeft voor de overname de steun van Joris Peumans. “Joris en ik werken al enkele jaren nauw samen. Zo is Thalento een dochteronderneming van Prato. We geloven beide in het samenbrengen van kennis en in synergie tussen bedrijven. Dat doen we door te investeren in andere HR-tech bedrijven, zoals nu in Opikanoba. Als Limburgers is het belangrijk dat we de toptechnologie in Limburg houden.”