Nieuws Limburg Pijp van Magritte leeft voort in Opglabbeek

Pijp van Magritte leeft voort in Opglabbeek

Pijp van Magritte leeft voort in Opglabbeek

Vinche & Koopmans, een bedrijf dat al sinds 1864 gespecialiseerd is in accessoires voor rokers, zoals aanstekers, pijpen of asbakken, gaat fors investeren in een volledig nieuw bedrijfsgebouw in Opglabbeek. Daarmee worden het magazijn in Meeuwen-Gruitrode en de toonzaal in Brussel verenigd in één complex. “Ondanks het rookverbod dat overal wordt ingevoerd, geloven we nog steeds rotsvast in de toekomst van al deze accessoires,” zegt zaakvoerder Ben Koopmans, die samen met zijn broer en 7 medewerkers het familiebedrijf runt. “Mensen die in alle rust willen genieten van een goede sigaar of per dag enkele pijpen willen roken, zullen nog wel eventjes bestaan… De rookcultuur zal niet zomaar uitsterven, wat de overheid ook beslist. We zien dat ook in andere landen. In Duitsland leggen cafébezoekers bijvoorbeeld een pot uit om de eventuele boetes te betalen als ze betrapt worden op roken.”

Vinche & Koopmans (de 2 bedrijven fuseerden) vindt vanuit de Limburgse kant zijn oorsprong in het Breese Pijpfabriek van de familie Hillen, waar het legendarische merk Hilson werd gemaakt en de familie Koopmans destijds de ervaring opdeed. Vandaag worden deze pijpen nog steeds vervaardigd in het Nederlandse Roermond en naar 80 landen geëxporteerd.

Magritte
Leuke anekdote: De weduwe van schilder René Magritte heeft ooit in een interview verteld dat haar echtgenoot de inspiratie voor zijn wereldbekende werk ‘Ceci n’est pas une pipe’ gevonden heeft in het grote reclamepaneel dat destijds boven de winkel van hofleverancier Vinche op de Brusselse Grasmarkt lag… En zo leeft het bedrijf met de historische impact vanaf 2012 verder in Opglabbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.