GGL interieur

P&O Ferrymasters laat 10.000 m2 bouwen in Genk

De logistieke dienstverlener P&O Ferrymasters komt naar Genk. Nog voor het einde van dit jaar zal er op de voormalige Ford-site een infrastructuur van 10.000 vierkante meter worden gebouwd. Het nieuwe pand komt in het Galaxy-blok, één van de drie zones die Genk Green Logistics (Group Machiels en Intervest) momenteel realiseert.

“Dit nieuwe magazijn in Genk zal onze klanten de capaciteit en extra operationele flexibiliteit bieden die nodig zijn om de veerkracht van cruciale, tijdgevoelige supply chains te versterken", zegt Mark Mulder, Contract Logistics Director bij P&O Ferrymasters. "Het magazijn is ontworpen om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Het is een belangrijk onderdeel van onze havengerichte fulfilmentstrategie en ons groeiende, pan-Europese intermodale netwerk."

Voor Genk Green Logistics is het -na Eddie Stobart- de tweede huurder op korte tijd die zich engageert in het grote logistieke project van in totaal 250.000 vierkante meter. "We zijn bijzonder tevreden om opnieuw een internationale speler te mogen verwelkomen op de site in Genk", zeggen Gunther Gielen (Intervest) en Louis Machiels (Group Machiels). "De commercialisering draait op volle toeren. Met deze tweede overeenkomst is bijna 15% van de totaal beschikbare ruimte verhuurd. Dit is dan ook een belangrijke stap voorwaarts in de duurzame reconversie van Genk Green Logistics en de voormalige Ford-site in zijn geheel."