Ford Proving Ground

Premie van tienduizenden euro doet 100 werknemers vrijwillig opstappen

In het kader van de operatie om in Europa 3.800 jobs te schrappen, zullen er uiteindelijk zo'n 100 werknemers van Ford Lommel Proving Ground vrijwillig vertrekken. Er zullen dus geen gedwongen ontslagen volgen, zo meldt Het Belang van Limburg.

Ford wil drastisch saneren en schrapt daarom (onder meer) duizenden banen in Europa. Het overgrote deel van de jobs moeten verdwijnen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook elders. Zoals op de Lommel Proving Ground, het ovaal waar Ford nieuwe technologie en onderdelen uittest op een multifunctioneel circuit.

De 370 werknemers hebben een voorstel gekregen om vrijwillig het bedrijf te verlaten. Wie snel akkoord ging met de voorgesteld regeling, mocht zo'n 30.000 euro extra op de rekening bijschrijven, bovenop de wettelijke verbrekingsvergoeding. Wie gewacht heeft tot vandaag, ziet dat bedrag beperkt tot 20.000 euro. En zo vermindert de premie gradueel tot in 2026.

Ford verwacht dat er uiteindelijk zo'n 100 mensen zullen instemmen met het voorgestelde premiestelstel. Dat wil zeggen dat er geen gedwongen ontslagen zullen volgen en een (veel duurdere) ontslagronde wordt vermeden. Een goede oplossing dus voor alle partijen.

Het volledige verhaal staat in Het Belang van Limburg.