hilde en dominique

Proximus verlengt megacontract met H.Essers

De logistieke dienstverlener H.Essers (Genk) heeft zopas een nieuw contract ondertekend om het distributiecentrum van Proximus in Courcelles te exploiteren tot minstens 2026. Een mega-order, aangezien Proximus één van de topklanten is van H.Essers. Om u een idee te geven: jaarlijks worden er in het logistieke centrum van 40.000 m² ongeveer 2 miljoen stuks vaste toestellen (modems, decoders, telefoontoestellen), drie miljoen mobiele toestellen en 900.000 stuks netwerkuitrusting verzameld en verstuurd naar de winkels en eindklanten.

Proximus is tevreden over de 5 jaar dat H.Essers de job kreeg toegewezen. De evaluatie wijst op de verlaging van de ecologische voetafdruk en de verhoogde snelheid om de producten bij de klanten te brengen. Het distributiecentrum in Courcelles heeft ook bijgedragen tot het behoud van meer dan tweehonderd banen in deze regio.

Gedelegeerd bestuurder Dominique Leroy ondertekende dinsdag met plezier de nieuwe overeenkomst, meteen voor de komende 8 jaar. Bestuursvoorzitter Hilde Essers zette namens het Genkse bedrijf haar handtekening onder het contract.

Superieur
Dominique Leroy: "H.Essers heeft bewezen dat het een echte partner is door onophoudelijk te investeren in IT, processen en middelen om het distributiecentrum van Proximus efficiënter en toekomstzeker te maken. Deze overeenkomst illustreert op sprekende wijze het belang dat Proximus hecht aan een superieure klantenervaring, zonder onze economische en milieuverplichtingen als overheidsbedrijf uit het oog te verliezen."

Win-win
Hilde Essers is in haar nopjes: "Als strategische logistieke partner van Proximus blijven wij onze logistieke diensten voor de telecomsector vernieuwen en verbeteren. Het is van essentieel belang om te voldoen aan de toekomstige eisen van eindklanten, winkels en technici inzake kwaliteit, flexibiliteit en wendbaarheid. Het geslaagde re-engineeringproject, dat in nauwe samenwerking met Proximus werd opgestart, heeft geleid tot een geautomatiseerde picking- en packingoplossing voor alle kanalen op basis van
e-commercebehoeften. Dit project en de samenwerking in het algemeen tussen Proximus en H.Essers kunnen worden omschreven als een echt partnerschap dat altijd streeft naar een win-winsituatie.‘