Nieuws Limburg Pukkelpop-organisator start restaurant als eerbetoon voor dochter

Pukkelpop-organisator start restaurant als eerbetoon voor dochter

Pukkelpop-organisator start restaurant als eerbetoon voor dochter

Op de locatie waar tot voor kort restaurant Laurus was gevestigd, opent eind augustus de nieuwe horecazaak Desiderata. Het wordt een ‘gastrobar’, uitgebaat door de mede-organisator van Pukkelpop, Patrick Breugelmans. De zaak is een eerbetoon aan zijn dochter Désirée Viola, gekend actrice van de jeugdreeks Prinsessia, die er eind 2018 voor koos om uit het leven te stappen.

Patrick Breugelmans heeft al een tijdje geleden het pand aan de Stationsstraat in Zolder gekocht. De afgelopen maanden heeft hij het concept van de gastrobar op punt gezet en het interieur volledig veranderd. De zaak zal binnen en buiten plaats bieden aan 160 personen. Naast een uitgebreide restaurantkaart is het de bedoeling om ook feesten in Desiderata te laten plaatsvinden. Desiderata is Latijn voor ‘dingen waar naar verlangd wordt’. “Dat is wat ik van deze zaak wil maken: geen gewone foodbar, maar een restaurant waar passie, smaak, beleving en vooral ontmoeting centraal staan”, zegt hij. “Een plaats waar mensen gezellig met elkaar kunnen praten over kleine én grote dingen.”

De zaak is een eerbetoon aan zijn dochter Désirée Viola, bekend als Prinses Roos uit de Studio 100-reeks Prinsessia, die overleed in 2018. “Ik wil mijn steentje bijdragen om het taboe rond zelfdoding te doorbreken”, zegt Patrick. “Ik wil een boodschap meegeven: erover praten helpt, altijd.” Daarom werden in het horecapand de binnenmuren gesloopt om één grote ruimte te creëren. “Een ruimte waar mensen gewoon zichzelf kunnen zijn. Desiderata moet een plaats zijn waar elke klant zich goed voelt, ook wanneer het eens minder goed gaat. Een gastronomische setting met lokale producten en met échte mensenverhalen.”

Z.B.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer