punch powertrain

Punch krijgt punch in the face

"Er dreigt een nieuwe klap voor de Limburgse autosector. Punch Powertrain zit in financiële moeilijkheden", zo schreef De Standaard vrijdag. Er zou fors banenverlies worden aangekondigd, maar de directie in Sint-Truiden ontkent dat. Toch werd het werk vrijdag neergelegd.

Wat wel zo is: De Chinese eigenaar Yinyi, die in 2016 1 miljard euro betaalde voor Punch, zit in zwaar weer. Er werd bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. En in de branche gaat het niet goed. Bij Punch Powertrain zitten honderden arbeiders al een tijdje thuis met economische werkloosheid. Slechte vooruitzichten dus.

Toch maakte niemand zich zorgen tot dusver. Er wordt gehoopt op een nieuw contract met de Franse PSA-groep. Daardoor zou ook een deel van de productie van China naar Sint-Truiden komen.

Directie en vakbonden zitten weldra opnieuw samen om te bespreken wat er moet gebeuren. Van ontslagen is voorlopig geen sprake, waardoor de stakingsdreiging is afgewend. Toch blijft het bang afwachten hoe de financiële situatie van de aandeelhouder evalueert en hoe lang de banken zullen wachten om hun kredieten terug te vorderen. BTC.