Reatauranteigenaren 'met de noorderzon vertrokken' (zaak met 20 werknemers dicht)

De eigenaren van het druk bezochte Heerlens restaurant Aan Tafel in hartje centrum aan de Akerstraat zijn met de noorderzon vertrokken. Het restaurant is sinds enige dagen dicht. Daardoor zitten de 20 personeelsleden zonder werk.
 
GOED LOPEND
Dat stellen meerdere ondernemers die goed bekend zijn met de situatie tegenover WijLimburg.nl. 'Ze zijn met de noorderzon vertrokken', zegt een collega horeca-ondernemer die de uitbaters Ingrid Mooijekind en Ronald van Ginkel goed kent. Hij tast in het duister wat er aan de hand. Zeker omdat het horecabedrijf zeer goed liep. 'Het zal vaak vol', zeggen meerdere Heerlense ondernemers tegenover WijLimburg.nl. Een andere: 'Het is het best lopende restaurant van Heerlen'. 
BRIEFJE OP DE DEUR
Onze redactie heeft de afgelopen dagen zowel telefonisch (vast en mobiel) als per email contact proberen te leggen met de ondernemers, zonder succes. Ook zijn we zondagavond ter plekke geweest. Op de deur hangt een briefje dat de zaak 'wegens omstandigheden gesloten is'.We hebben daardoor niet kunnen verifiëren wat er aan de hand is. Gezien het feit dat er meerdere betrouwbare bronnen zijn en het briefje hebben we het vandaag gebracht. 
KANTOOR EN HUIS OOK LEEG
Volgens een van de bronnen is het huis en het kantoor van het paar ook leeggehaald. Er zou een huurschuld zijn voor het horecapand. Dat is eigendom van het bedrijf Traarbach Speelautomaten dat naast het restaurant een speelautomatenhal exploiteert. Ook zouden leveranciers van het restaurant niet zijn betaald. 
ONDUIDELIJK
Wat er nu gaat gebeuren met het restaurant is onduidelijk. Omdat er geen sprake van uitstel van betaling of een faillissement is er geen onafhankelijk bewindvoerder of curator. Het bedrijf Aan Tafel is een vennootschap onder firma, dat betekent dat Mooijekind en Van Deursen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de lasten. 
Mooijekind (47) is geboren in Den Haag. Ze werkte in het verleden bij Van der Valk. Van Deursen is 54 jaar geleden in Amsterdam geboren. Volgens onbevestigde berichten zouden de twee recentelijk nog zijn getrouwd. 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.