revive

Revive geeft tweede leven aan kantorencomplex Europese Commissie

Revive heeft een nieuw Brussels project te pakken. De projectontwikkelaar zal de komende jaren het kantorencomplex van de Europese Commissie aan het Jubelpark ombouwen tot een appartementencomplex met zo'n 75 appartementen en enkele commerciële ruimtes.

De Gentse projectontwikkelaar werd dinsdag officieel eigenaar van het kantorencomplex, maar huurt het gebouw nog verder aan de Europese Commissie tot 2026 wanneer het lopende huurcontract ten einde komt. Dan start Revive met de reconversie van het negen verdiepingen hoge gebouw.

Op de gelijkvloerse verdieping plant Revive commerciële ruimtes die als kantoren, retail of andere buurtondersteunende zaken kunnen worden ingericht. De andere verdiepingen zal de ontwikkelaar appartementen en studio's tot maken. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheid om een rooftoptuin en een tuin in de binnenplaats te creëren.

Ook de verbouwingen zelf worden zo groen mogelijk, klinkt het bij Revive.  “Zoals bij al z’n projecten zetten we ook hier sterk in op duurzaamheid", zegt senior project developer Stefano Cincinnato. "We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden en proberen zo energieneutraal mogelijk te verbouwen. Dat is onder andere mogelijk door zo veel mogelijk materialen uit het huidige gebouw te recycleren en een tweede leven te geven. De appartementen zelf worden ook zo goed als energieneutraal.”

Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2027 beginnen en begin 2029 afgerond moeten zijn. In de tweede helft van 2026 start de verkoop. De eerste bewoners zouden dan in de loop van 2029 hun intrek kunnen nemen.