Jochim Aerts Ridley

Ridley duikt opnieuw het peloton in

De Limburgse fietsenfabrikant Ridley heeft een contract afgesloten om een nieuwe, internationale wielerploeg van fietsen te voorzien. CEO Jochim Aerts wil nog niet kwijt om welk team het gaat. Hij heeft in Beringen wel al een hal van 4.000 m2 gekocht om events rond de ploeg op te zetten.

Aerts zegt dat hij een deal heeft gemaakt met "een wielerploeg die over een mannen- en een vrouwenteam beschikt, een groot internationaal bedrijf als hoofdsponsor heeft, en de ambitie heeft om binnen de 10 jaar de Ronde van Frankrijk te winnen."

Hij heeft alvast naast het hoofdkwartier in Beringen een pand van 4.000 vierkante meter gekocht om evenementen rond de ploeg te organiseren en materiaal te stockeren. Aerts hoopt ook Classified aan boord te nemen bij de nieuwe klant. Classified is een Belgische start-up die een innovatief schakelsysteem op de markt heeft gebracht, en onder de aandeelhouders Tom Boonen en Philippe Gilbert mag rekenen. LRM realiseerde er een exit in 2022.

Jochim Aerts, die in de holding boven Ridley een extra financiële partner aan boord heeft genomen, kondigt ook aan dat het bedrijf weldra elektrische stadsfietsen gaat produceren.

Het hele verhaal is online te lezen via deze link.