Nieuws Limburg Robots houden de schwung in online lessen

Robots houden de schwung in online lessen

Robots houden de schwung in online lessen

Bij de start van het nieuwe cursusjaar zullen de campussen van Syntra Limburg uitgerust worden met tientallen mini-robots. Deze splinternieuwe apparaten maken het voor de docenten en cursisten mogelijk om meer interactie te creëren binnen een online lesomgeving. “De robots vormen de brug tussen de fysieke lessen en het online leren,” zegt directeur Dirk Vanstipelen.

Over het algemeen wordt de digitale lesomgeving door de meeste cursisten van Syntra Limburg goed gesmaakt, maar toch is er behoefte aan meer interactie en persoonlijk contact. Om daar op in te spelen, plaatst het vormingsinstituut robots in het klaslokaal. Het zijn in feite slimme camera’s, die de lessen opnemen en streamen naar de cursisten thuis. Dankzij de slimme cameratechnologie volgt de camera de docent overal. De lesgever kan dus het volledige lokaal benutten zonder uit beeld te verdwijnen.De cursisten thuis kunnen met een tracker de aandacht van de camera vragen.

“En er zijn nog veel meer mogelijkheden”, zegt Mathijs Luyckx van Syntra Limburg. “Zoals meerdere videofeeds op hetzelfde moment, de koppeling van smartphones, screencasting, enzoverder. De eerste tests waren alvast veelbelovend.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer