RoelVanmaele-1

Roel Vanmaele neemt afscheid van Wim Bosman

Roel Vanmaele, al directeur van Wim Bosman in Genk sinds het logistieke bedrijf daar 12 jaar geleden de deuren opende, gaat een nieuwe uitdaging aan bij Distrilog. "Een nieuwe uitdaging, waar ik vol goede moed aan begin," aldus Vanmaele.

Het is toeval dat de overstap gebeurt op het moment dat de hele groep Wim Bosman wordt verkocht aan de Nieuw-Zeelandse onderneming Mainfreight. "Deze grote logistieke speler is vandaag al actief in Oceanië, Amerika en Azië, en was op zoek naar een poot in Europa," legt Roel Vanmaele uit. "Wim Bosman zelf wordt weldra 70 jaar en hij heeft geen familiale opvolging. Vandaar dat hij heeft uitgekeken naar een overnemer. Dat mocht geen Europees bedrijf zijn, anders zou Wim Bosman gewoon opgeslorpt worden. De Nieuw-Zeelanders betalen 110 miljoen euro, zonder de gebouwen. In ruil krijgen ze een sterke Europese speler met 300 miljoen euro omzet en 1500 mensen."

De Genkse vestiging van Wim Bosman heeft overigens een redelijk jaar achter de rug. "Ondanks de crisis zijn we uit de rode cijfers kunnen blijven," zegt Roel Vanmaele nog. "De omzet daalde met ongeveer 12%. Maar precies dat bedrag willen we in 2011 weer goedmaken. Zoals het er nu naar uitziet, zal dat goed lukken."

2009 was nog een topjaar voor Wim Bosman in Genk. Toen wist het bedrijf als nieuwe klant Vivabox binnen te halen. Het sterke cadeaubonnenconcept wordt logistiek volledig in Genk afgehandeld. Wim Bosman is in onderhandeling met Bewel om volgens het 'enclave-model' een aantal Bewel-medewerkers inhouse in te schakelen voor de repetitieve taken voor Vivabox.