Nieuws Limburg Roermondse gigant Rockwool (1000+ werknemers) verliest omzet maar stuwt winst

Roermondse gigant Rockwool (1000+ werknemers) verliest omzet maar stuwt winst

Roermondse gigant Rockwool (1000+ werknemers) verliest omzet maar stuwt winst

De grootste private werkgever in Roermond, isolatatiematerialengigant Rockwool met ruim 1000 werknemers, heeft vorig jaar 5% omzet moeten inleveren maar wist de winst iets te vergroten.

De verkopen daalden van € 340 mln naar € 324 mln. De winst voor belastingen steeg van € 39 mln naar € 42 mln. Het gaat om de cijfers van Rockwool Benelux, daarin zitten ook enkele kleine buitenlandse bedrijven zoals in België. Veruit de meerderheid van de omzet wordt echter vanuit Roermond behaald. Daar werken ruim 1000 personeelsleden. 

Rockwool importeert in Roermond lavasteen uit onder meer Duitsland. Dat wordt verhit en verwerkt tot lange draden, het zogenaamde steenwol. Daar worden onder meer isolatiematerialen voor gebouwen van gemaakt, maar steenwol wordt ook toegepast in de groenteteelt. De zaadjes kiemen vanuit het steenwollen bed. 

Volgens de Rockwool-woordvoerder heeft de omzetdaling te maken met de wereldwijde kredietcrisis die met name hard heeft toegeslagen in de bouw. Onder meer door op de personeelskosten te besparen wist Rockwool de winst op peil te houden. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.