Rudi_Roex_Groep_Ewals_JG_13.15-300×200

Rudi Roex aan top van Zuid-Afrikaanse groep

Limburger Rudi Roex (48) staat sinds kort mee aan de top van de Zuid-Afrikaanse multinational Steinhoff International. Roex leidde tot twee jaar geleden nog de Nederlandse logistieke groep Ewals. Op 1 januari 2011 gaf hij daar de fakkel over aan Bram Ewals. Bij Steinhoff krijgt Roex de internationale logistiek onder zijn vleugels. Rudi Roex verliet ‘zijn’ Ewals met gemengde gevoelens. Enerzijds zat zijn taak erop: hij had namelijk aan wijlen Henk Ewals beloofd om zijn oudste zoon Bram klaar te stomen om het bedrijf te leiden. Van de andere kant viel het hem zwaar om het bedrijf na 21 jaar - waarvan de zeven laatste als ceo - te verlaten.


Overnames
Steinhoff International is een holding met hoofdzetel in Stellenbosch, genoteerd op de beurs van Johannesburg. De groep groeide de voorbije jaren door tal van overnames. Vorig jaar in maart werd onder meer de Franse meubelketen Conforama aan de haak geslagen.

Steinhoff is in Europa en Oceanië actief in de productie, aankoop en verkoop van meubelen en huishoudgoederen. In Afrika heeft de groep tal van uiteenlopende activiteiten. Steinhoff staat voor een omzet van omgerekend 8 miljard euro en telt 79.000 werknemers. “Steinhoff heeft recent beslist om drie activiteiten centraal aan te sturen, waaronder de logistiek. Vandaar dat ze hebben gevraagd om die taak op mij te nemen,” zegt Roex. Rudi Roex krijgt de veratnwoordelijkheid over zo’n 10.000 mensen en rapporteert rechtstreeks aan ceo Markus Jooste van Steinhoff.