Ruud Vosbeek verkoopt dochterbedrijf in personeel voor boomkwekerijen aan AB Limburg

Ruud Vosbeek verkoopt dochterbedrijf in personeel voor boomkwekerijen aan AB Limburg

Ondernemer Ruud Vosbeek verkoopt zijn vier jaar oude dochteronderneming IHS Personeelsdiensten in Lottum aan AB Limburg.

“ 80 full-time medewerkers op jaarbasis”

Hieronder het persbericht:
AB Limburg neemt per 1 januari 2011 de activiteiten IHS Personeelsdiensten uit Lottum over. Deze dochterorganisatie van Ruud Vosbeek Holding BV is sinds 2007 actief in het uitzenden van (gespecialiseerde) werknemers in de boomkwekerijsector. Via IHS zijn ruim 80 full-time medewerkers op jaarbasis aan het werk bij ca 50 vaste opdrachtgevers. De kennis en ervaring van de uitgezonden medewerkers in zowel teelt als logistiek is duidelijk onderscheidend.
Ruud Vosbeek Holding BV heeft naast personeelstak IHS twee teeltbedrijven die zich bezig houden met het telen van rozen en andere planten, waarvan één gevestigd in Lottum en het andere gevestigd in Servië.
AB Limburg is als personeelsvoorziener al jarenlang actief in de agrarische sector, waaronder de boomkwekerijbranche. De coöperatie bemiddelt ook in tijdelijke en vaste krachten in aanverwante sectoren waaronder de groenbranche, grondverzet en industrie. Vanuit drie vestigingen in Limburg zijn dagelijks ruim 1500 mensen voor AB aan het werk.
In 2010 hebben IHS en AB Limburg al op een aantal projecten en terreinen samengewerkt. Een samenwerking die beide partijen heel goed is bevallen.
“Door deze positieve ervaringen, plus het feit dat wij ons meer willen focussen op de verdere ontwikkeling van onze teelt-activiteiten, hebben we besloten de verdere ontwikkeling van IHS aan AB Limburg over te laten”, aldus Ruud Vosbeek. Vosbeek blijft als ambassadeur en adviseur direct betrokken bij de activiteiten van AB Limburg in de boomkwekerij sector.
“De boomkwekerij is een heel belangrijke economische sector in Zuidoost Nederland. AB heeft al  ervaring in het leveren van goede en betrouwbare medewerkers in deze branche. Deze overname biedt ons een hele goede kans om onze positie verder te versterken”, verklaart directeur Jack Janssen van AB Limburg. “Ruud blijft heel nauw betrokken, en met zijn expertise kunnen wij onze activiteiten in de boomkwekerij sector nog verder ontwikkelen. Het levert de klant goede en toegewijde krachten op en verdergaande schaalvoordelen, zowel op het gebied van administratie, beheersing als huisvesting van buitenlandse werknemers”.
IHS is daarnaast één van de initiatiefnemers van Boomkwekerij Support Venlo, een compleet handels- logistiek- en kenniscentrum voor boomkwekerijproducten. De overige initiatiefnemers in Boomkwekerij Support Venlo zijn Floraholland, GardenPlant en  Van Zaal Transport.  Het samenwerkings-verband biedt telers en kopers van boomkwekerijproducten ondersteuning in o.a. aan- en verkoop, afzet, logistiek, (gekoelde) op- en overslag, administratie en marketing.  AB Limburg zal de positie van IHS in dit initiatief overnemen.
De activiteiten van IHS worden volledig geïntegreerd in AB Limburg en uitgevoerd vanuit het regiokantoor van in Sevenum, onder verantwoordelijkheid van vestigingsmanager Eric Muijsers.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.