Nieuws Limburg Sadepan Chimica zoekt innovatieve uitweg

Sadepan Chimica zoekt innovatieve uitweg

Sadepan Chimica zoekt innovatieve uitweg

Dat het uitvinden van nieuwe producten een uitstekende manier is om de recessie te bezweren, weet ook Sadepan Chimica in Genk. Het bedrijf dat harsen en lijmen maakt voor de houtnijverheid, schoof samen met de rest van de chemische industrie onderuit in 2009. Het was een rampjaar, waarin de omzet zowat halveerde tot 59 miljoen euro en een verlies van 10 miljoen werd geslikt.
Maar de bedrijfsleiding wil niet bij de pakken blijven zitten. Het personeel werd ondanks alles aan boord gehouden, wat de verhouding van personeelskost ten opzichte van de omzet zowat verdubbelde. Bovendien zette moederbedrijf Gruppo Mauro Saviola het licht op groen voor een investeringsplan. Dat moet weldra leiden tot de lancering van een nieuw product, waarmee Sadepan Chimica het tij hoopt te keren. De eerste tekenen van beterschap worden al eind dit jaar verwacht in de vorm van een lichte omzetstijging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.