teamfoto ondernemerscup

Scheids helpt Haspengouwse ondernemers aan winst

Na de Trofee Jules Pappaert in 1988 en de Ligabeker in 1999 mag STVV 18 jaar later een nieuwe trofee in de prijzenkast plaatsen. Vorige zaterdag wist de traditieclub immers de de eerste Voka – Toerisme Limburg Cup binnen te rijven.

Voorafgaand aan de échte derby tussen STVV en KRC Genk namen twee teams van lokale ondernemers het tegen elkaar op. Net als bij de grote jongens, stond er geen maat op de thuisploeg. Onder aanvoering van Lon Polleunis (Gouden Schoen 1968) liet een dartel STVV tegenstander KRC alle hoeken van het veld zien (inclusief die waar vorig jaar voor 68.000 euro aan kunstgras in rook opging).

KRC Genk-coach Stephan Poelmans (geen gouden schoenen), die nochtans wist dat er met breien op het middenveld nog nooit een derby werd gewonnen, schreeuwde zich schor, maar kon het tij niet keren. Zijn doelman moest zich 4 keer omdraaien. Net als hoofdcoach Stuivenberg, moest Poelmans naar huis met een schamele eerredder. Toen na affluiten het voltallige KRC-bestuur aan de zijlijn opdook, werd even gevreesd voor een Emilio Ferrera-scenario: de bons na 1 wedstrijd… Maar de excuses van de coach werden aanvaard: het thuis- en windvoordeel voor STVV, misverstanden in het transferbeleid (hij kreeg Guido Vossen ipv Jelle en Giuliano Bruno ipv Massimo), de scheids (Johan Cuypers) bleek een abonnement op STVV te bezitten en de thuisploeg had enkele Griekse schijnzelfstandigen uit de eerste ploeg op het wedstrijdblad gezet…

Vandaar dat Poelmans opnieuw in de dug-out zal zitten voor de return, waarna de wisselbeker een leemte in Truiense trofeeënkast dreigt achter te laten.