Scheuten Glas (Venlo) levert overkapping nieuw centraal station Rotterdam

Scheuten gaat zes voetbalvelden glas leveren voor overkapping nieuw centraal station Rotterdam
Gas- en zonnestroombedrijf Scheuten in Venlo gaat een megaklus in Rotterdam doen. In de havenstad gaat Scheuten het station met glas overkappen, een totale oppervlakte van zes voetbalvelden, oftewel 30.000 m2.
Hieronder het persbericht:

Scheuten levert glas voor de overkapping van het Centraal Station in Rotterdam

Scheuten Glas, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige glasproducten, levert maar liefst 30.000 m2 glas in verschillende samenstellingen voor de overkapping van het centraal station in Rotterdam. In 2007 is het oorspronkelijke station gesloten en zijn de afbraakwerkzaamheden gestart. Het hernieuwde station zal begin 2013 worden opgeleverd.
De glazen overkapping is onderdeel van de herbouw en vernieuwing van het Centraal Station en haar omgeving. Onder andere door de komst van Randstad Rail en de HSL-Zuid zal het aantal passagiers explosief gaan stijgen. Uitbreiding van het station is cruciaal om deze toenemende groei van passagiers, ook in de toekomst, op te kunnen vangen, aldus opdrachtgever ProRail.
Lichtinval, zonnewarmte en een modern, hedendaags design vormen belangrijke elementen in het ontwerp van architect Jan Benthem. Daartoe levert Scheuten in totaal 30.000 m2 gelaagd glas in drie verschillende samenstellingen. Het glas is afkomstig van de moderne floatglasfabriek in Osterweddingen (Duitsland). Hier produceert Scheuten extra blank glas waarmee de lichtdoorlatendheid en transparantie van haar producten wordt bevorderd. Het glas voor het Centraal Station Rotterdam heeft daarnaast een speciale coating die zorgt voor het optimaal gebruik van zonnewarmte. Ook is het glas voorzien van een zeefdruk die zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.
Roy van Leeuwen, Commercieel Manager Scheuten Glas: “Deze overkapping is door zijn omvang en logistieke organisatie een zeer prestigieus project. Door de reisplanning is de beschikbare tijd voor montagewerkzaamheden zeer beperkt. Compleet en foutloos leveren is hierdoor een vereiste. Dankzij de veelzijdigheid van onze producten waren we in staat om een passende oplossing te bieden. We zijn dan ook erg tevreden dat we deze omvangrijke opdracht voor Licotec mogen vervullen.”

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.