Nieuws Limburg Schok door Limburgse vastgoedwereld

Schok door Limburgse vastgoedwereld

Schok door Limburgse vastgoedwereld

In het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie rond de verkoop van diverse gebouwen, heeft het parket meerdere verdachten opgepakt. Het gaat om bestuurders van mutualiteit De Voorzorg. Ook Daan M., eigenaar-zaakvoerder van Immo Top Invest uit Hasselt, wordt aan de tand gevoeld.

De speurders vielen binnen op tientallen adressen op zoek naar aanwijzingen rond mogelijke corruptie bij de verkoop van een aantal gebouwen van De Voorzorg. Het gaat onder meer om locaties in Hasselt en Tongeren, en om vakantiecentra aan de Kust en in de Ardennen. Bestuurders van het socialistische ziekenfonds, zoals gewestelijk secretaris en voorzitter Tony Coonen, worden ervan verdacht bepaalde onwettige gunsten te hebben genoten in ruil voor medewerking aan de vastgoeddossiers. Coonen is een gekend figuur, die ook diverse andere functies bekleedt in en namens socialistische organisaties. Met programmapunten als ‘eerlijke lonen, zekerheid over betaalbare zorg en medicijnen, solidariteit tussen rijk en minder rijk en een betaalbaar leven voor iedereen’, was hij nog kandidaat voor de sp.a in 2019.

Ook andere bestuurders van De Voorzorg zijn opgepakt. Onder hen naar verluidt ook Dirk M., al vele jaren boekhouder bij het ziekenfonds en tal van andere, aanverwante organisaties. Ook zij worden onder meer verdacht van corruptie en witwaspraktijken bij de verkoop van het patrimonium.

Aan de zijde van de begunstigde vastgoedbedrijven, komt onder meer de naam van de zaakvoerder van Immo Top Invest uit Hasselt naar boven. De ondernemingen waar Daan M. bij betrokken is, hebben in het verleden diverse gebouwen van De Voorzorg gekocht om er vastgoedontwikkelingen op te realiseren. Eén daarvan is het nieuwe hoofdkantoor van Immo Top Invest aan de Guffenslaan, waar recent nog een artikel over verscheen op deze website. Er wordt nu onderzocht of de transacties rechtmatig zijn verlopen.

Het hele verhaal staat woensdag in Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Reacties

Hubert F. 2021-03-03 08:56:42

Toch gemakkelijk als je in de leer kunt gaan bij je Ex schoonpapa. Of heeft hij het geleerd van wonderboy SS. Al wat S is is systematisch verdacht in Hasselt, Sorry dat Rubens de zaak niet kan onderzoeken. Al wat niet kan gezegd worden met een lach is kwetsend voor bepaalde personen.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Lekanne lanceert luxe-lodge

Victor Lekanne, gekend als voormalig eigenaar van Varel Alarm, heeft een totaal nieuw bedrijf opgestart. Met zijn onderneming Wild at… Lees meer

Hechtel-Eksel
Hechtel-Eksel

Dalemans knipt: tot op de Comma!

Met een precies coronaknipje heeft burgemeester Jan Dalemans vrijdag het nieuwe kantorencomplex Comma in Hechtel-Eksel geopend. Daarmee nemen bedrijven als… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.