Nieuws Limburg Schuifwand mag niet op rokersterras

Schuifwand mag niet op rokersterras

Schuifwand mag niet op rokersterras

Ruimtes naast horecazaken die ingericht worden om te roken, zoals terrassen of party-tenten, moeten permanent minstens één wand open hebben. De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft zopas alle burgemeesters een brief geschreven om hun horeca-uitbaters hierop te wijzen. Volgens de ambtenaren zijn er steeds meer rokersruimtes dichtgemaakt met een ritssluiting of schuifwand, waardoor ook daar het rookverbod van kracht is. Horeca Vlaanderen, Unizo en het NSZ reageren verbijsterd op de brief en vinden dat de horeca al hard genoeg getroffen is door het rookverbod. De regels nog strenger maken, is helemaal de doodsteek, klinkt het daar.

De FOD Volksgezondheid zegt dat de wet helemaal niet strenger is geworden. “We stellen alleen vast dat de verplichting om een open wand te hebben, steeds meer wordt omzeild. Dat is tegen de wet, en daarom vragen we de politie om hierop toe te zien.”

De horeca-uitbaters gaan weldra met de ambtenaren aan tafel om de interpretatie van de wet uit te klaren. Misschien dat ze nadien op het terras de vredespijp roken?

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem, Hasselt
Dilsen-Stokkem

Creneau tekent Cordaat on the Beach

Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer