Nieuws Limburg Sibelco (Lommel) neemt Britse sectorgenoot over

Sibelco (Lommel) neemt Britse sectorgenoot over

Sibelco (Lommel) neemt Britse sectorgenoot over

Het in 1872 in Lommel opgerichte bedrijf Sibelco, heeft de Britse sectorgenoot Viaton Industries overgenomen. Geen kleintje, want met een omzet van 11 miljoen euro is Viaton één van de grotere spelers in Europa voor het leveren van specifieke minerale grondstoffen voor producten als verf, rubber of isolatiematerialen.

Sibelco GroeveToch zijn de Britten peanuts vergeleken met de omvang van Sibelco zelf. De familiale onderneming, die naast 225 andere productiesites in 41 landen, hier nog vestigingen heeft in Lommel, Uikhoven en Maasmechelen zelf (recente zandfabriek), stelt wereldwijd zo’n 10.000 mensen tewerk en haalt een omzet van 2,2 miljard euro. Sibelco is marktleider in de ontginning en veredeling van kwartszand, maar is via overnames en participaties ook actief in andere takken van de grondstoffenwinning en verwerking.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.