Nieuws Limburg Sint-Truiden wil drone-valley van Vlaanderen worden

Sint-Truiden wil drone-valley van Vlaanderen worden

Sint-Truiden wil drone-valley van Vlaanderen worden

Kinrooi zet in op groententeelt, Genk op de maakindustrie en Sint-Truiden… wil de drone-valley van Vlaanderen worden. Gezien de vliegactiviteiten op het vliegveld van Brustem, wil de Haspengouwse stad maximaal inzetten op de ontwikkeling en het gebruik van deze onbemande vliegtuigjes. Deze industrie moet aanvullend zijn voor de fruitsector, die andere speerpuntactiviteit van de Truiense regio. Zo kunnen de drones worden ingezet om plantenziektes te detecteren en te bestrijden, aldus burgemeester Heeren.

droneDe resterende 13 ha industriezone op Brustem Industriepark wil de burgemeester dan ook opvullen met bedrijven die een link hebben met de luchtvaart, zoals de drones. Hier moeten eerst nog een aantal ruimtelijke vergunningen voor in orde komen. “We rekenen erop dat de bevoegde instanties inzien dat de kaarten van Sint-Truiden op dit moment zeer gunstig liggen om Vlaanderens Fruit- en Dronevalley te worden,” besluit Heeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.