Stage-Awards-300×225

SKF in Tongeren is beste stagebedrijf

SKF Logistics in Tongeren is verkozen tot beste bedrijf voor stagiairs. Ook het iets verderop gelegen Evapco en Europower in Nieuwerkerken kregen van de scholen een positieve vermelding voor de kwalitatieve stage-opdrachten die ze hun stagiairs aanbieden.

“De erkenning van SKF Logistics tot stagebedrijf van het jaar geeft een bijzondere branding aan het bedrijf," zegt gedeputeerde van Economie Marc Vandeput, die samen met Voka deze prijs toekende. "Het label van het beste stagebedrijf is een meerwaarde in de wervingsstrategie voor het aantrekken van nieuwe medewerkers met de juiste kennis en geschikte vaardigheden. Dit is zeker belangrijk gelet op de krapte op de arbeidsmarkt waarbij er onvoldoende ‘nieuwe intreders’ zijn voor de invulling van de vervangingsvacatures. Dit geldt bij uitstek voor de logistieke sector die meer en meer met knelpuntvacatures wordt geconfronteerd.”

Ook voor de studenten zelf waren er prijzen weggelegd. Sergei Ksiondzyk (Provinciale Technische School Maasmechelen) werd verkozen tot beste stagiair secundair onderwijs (zie foto). Hij was aan de slag bij Tony Rus Activities in Opglabbeek. Bij de stagiairs uit het hoger onderwijs ging de hoogste eer naar Jan Jansen (KHLim) die zijn stage bij Emgo in Lommel tot een goed einde bracht.