SYNTRA_Afbeelding

Slimme digitale ontwikkeling schept opportuniteiten

Digitalisering biedt voor bedrijven een zee aan opportuniteiten. Velen zetten er op in, maar halen er onvoldoende rendement uit. En als digitalisering voorheen al in sneltempo op ons afkwam, dan zorgt de coronacrisis nu helemaal voor een stroomversnelling. Daarom legt SYNTRA business de focus op slimme digitale ontwikkeling.

“Digitaliseren óm te digitaliseren is not done. Bedrijven moeten zich afvragen wat ze precies willen bereiken, welke meerwaarde ze uit een opleiding willen halen en welke rendementsverbetering ze voor ogen hebben. Leren gaat immers gepaard met gedragsverandering”, zegt Richard Welten, expert nieuwe leermethodieken en levenslang leren bij SYNTRA business.

Begeleiden in het veranderingsproces

Om die gewenste gedragsverandering te bekomen, past SYNTRA business haar opleidingen case per case aan. “Geen generieke opleidingsplannen, maar opleidingen op maat met een andere nadruk bij ieder bedrijf. We begeleiden je van A tot Z in het veranderingsproces en spelen in op het leerpotentieel van iedere medewerker. Sommigen ervaren leren als positief, anderen hebben meer moeilijkheden. Rekening houden met de kennis en het kunnen van elke medewerker resulteert in een geslaagd leerproces. Zo zorgen wij voor het verschil.”

Opportuniteiten

De mindset speelt evenzeer een belangrijke rol in het succes van digitalisering. Vandaag schrikt digitalisering nog heel hard af. Onder meer omdat het niet voldoende bekend is. Bedrijven en hun medewerkers vrezen onder meer dat de computer een groot deel in hun plaats zal doen. Voor een stuk is dat ook zo, maar tegelijkertijd biedt deze evolutie  nieuwe perspectieven en opportuniteiten.

“Digitalisering biedt daarnaast ook opties voor het nieuwe werken. Stel je voor dat de coronacrisis en de bijhorende maatregelen zich 20 jaar geleden voordeden. Toen was thuiswerk nog onmogelijk. Vandaag geeft het ons vrijheid en creëert het ruimte om extra in te zetten op de dienstverlening voor onze klanten.”

Houdbaarheid van diploma

Bovendien is digitalisering een continue proces dat vraagt om levenslang leren. De snelheid waarmee digitalisering evolueertwerkt een beperkte houdbaarheid van diploma’s in de hand. Volgens een rapport van McKinsey&Company denkt 62 procent van de leidinggevenden dat ze tussen nu en 2023 meer dan een kwart van hun personeel zullen moeten omscholen vanwege de aanhoudende automatisering en digitalisering. Daarom begeleidt SYNTRA business bedrijven in hun ontwikkelingstraject.

“Het is normaal dat je niet altijd met alles mee bent, maar het is wel belangrijk om voortdurend bij te leren en mee te evolueren met alle veranderingen. En daar kan SYNTRA business jou en jouw medewerkers mee helpen. Zij zorgen ervoor dat je de opportuniteiten die digitalisering biedt, optimaal kan benutten.”