Nieuws Limburg "Sluiting Ford Genk is schuld van politici"

"Sluiting Ford Genk is schuld van politici"

"Sluiting Ford Genk is schuld van politici"

“Onze politici mogen niet alleen de sluiting van Ford Genk, maar ook die van Renault Vilvoorde, Opel Antwerpen en VW Vorst op hun conto schrijven. Ze hebben zich de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met zaken die er niet toe doen. Als het hier zo voort gaat, raad ik jonge mensen aan het land te verlaten.” Die uitspraak komt op rekening van ondernemer en ex-politicus Roland Duchâtelet. Hij haalt zwaar uit naar de Vlaamse en federale overheid.

Roland Duchâtelet

Roland Duchâtelet

Duchâtelet, die wereldwijd 5.000 mensen tewerkstelt, van wie 500 in ons land, heeft één en ander vrijdagavond gezegd in het programma Actua-Expert op Actua TV.

Voor hem gaat het in België, en zeker in Vlaanderen, de verkeerde kant op. De overheid is veel te duur en om dat systeem te handhaven, en er bestaat in België één van de hoogste fiscale aanslagvoeten ter wereld. De politiek heeft daarbij ook een verkeerd beeld van ondernemers, zo zegt Duchatelêt.

Het hele verhaal lees je dit weekend in Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.