Nieuws Limburg Sofim investeert miljoen voor inkoop software

Sofim investeert miljoen voor inkoop software

Sofim investeert miljoen voor inkoop software

Het Limburgse loonadministratie- en HR-bedrijf Sofim stopt volgend jaar met de ontwikkeling van eigen loonsoftware. Wegens te intensief geworden. Tegelijk gaat de Limburgse ‘luis in de pels’ van de nationale en internationale spelers de deuren opengooien. “We willen ons profileren als dé Limburgse referentie voor het familiebedrijf, kmo en zelfstandigen,” zegt algemeen directeur Frank Vols.
“De wetgeving wordt alsmaar complexer. Voor een middelgrote speler in de loonadministratie zoals Sofim wordt het dan ook te moeilijk om dat blijven vol te houden. Sofim investeert daarom bijna 1 miljoen euro in de overgang naar de software van concullega ADMB.

FRANK VOLS“Loonsoftware ontwikkelen is een specifiek vak geworden. De waterdichte software van ADMB wordt nu al gebruikt voor 260.000 lonen per maand. We moeten dus niet meer het warm water uitvinden. De kinderziektes zijn al heel lang uit dit pakket.” De beslissing heeft gevolgen voor een 12-tal IT’ers bij Sofim. “Maar daarover hebben we al oplossingen gevonden. Een groot deel van hen kan terecht bij andere Limburgse IT-bedrijven,” aldus Vols.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.