St-Joris (Gingelom) neemt 2 grote wasserijen over

Wasserij St-Joris, nu al één van de grootste van het land, heeft in Sint-Truiden de collega-wasserijen Rapid Rapitex en Zwarte Arend (ANZA) overgenomen. "Beide bedrijven hebben een geschiedenis van meer dan 150 jaar," zegt Raf Vanmechelen van St-Joris. "In die periode hebben ze een uitzonderlijke knowhow opgebouwd rond het wassen en afwerken van complexe linnenpakketten. Het klantenbestand van beide bedrijven is zeer uiteenlopend en situeert zich bij de Zwarte Arend voornamelijk in grote, industriële ondernemingen (voeding, farmacie, enz.) en voor Rapid Rapitex (foto) in de zorgsector.

De twee wasserijen worden geïntegreerd in de structuur van St-Joris en alle medewerkers krijgen een plaats in de nieuwe structuur. "We zijn ook heel complementair met beiden, aangezien wij hun uitgebreid linnenpakket volledig in eigen beheer kunnen verwerken," aldus nog Raf Vanmechelen.

rapid rapitexSt-Joris verwerkt vanaf nu meer dan 200 ton complex wasgoed per week. "Dit geeft een reeks nieuwe mogelijkheden op het vlak van service aan onze klanten. Ook de technologie gaat in de wasserijsector immers met rasse schreden vooruit," zegt de zaakvoerder.