Stadsvlucht verhoogt rendabiliteit Euro Shoe Group

Euro Shoe Group, met hoofdzetel in Beringen, plukt de vruchten van een saneringsoperatie waarbij zowat 40% van hun meer dan 600 winkels werden verkocht. Door de ketens Primo, Multichauss en 22 Brico-winkels af te stoten, en bovendien de verlieslatende filialen van de merken Avance, Shoe Discount en Bristol te sluiten, werd vorig boekjaar afgesloten met een winst van meer dan 300.000 euro. Dit op een geconsolideerde omzet van zo'n 243 miljoen euro. In 2008 werd op ongeveer dezelfde omzet nog een verlies genoteerd van 3,5 miljoen euro. CFO Bart Rayen is optimistisch over 2010. "

De 380 winkelpunten die we nog over houden, zijn rendabel en zullen samen opnieuw zorgen voor een mooi resultaat

We hebben zelfs expansieplannen, vooral met onze Avance-winkels. De strategie daarbij is om meer de periferie van de steden te gaan opzoeken, en daar te kiezen voor grotere winkeloppervlaktes. Dit zal de rendabiliteit van onze onderneming verder verhogen."
Euro Shoe Group telt 1825 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Beringen, 187 winkels van Shoe Discount, 65 winkels van Avance (waarvan 21 in Nederland) en de 128 verkooppunten van Bristol, allemaal in Nederland. Het familiebedrijf dat destijds werd gesticht door Albert en Omer Vanaudenhove, realiseert 50% van de omzet in Nederland en verkoopt voor 60% schoenen en 40% textiel.