Nieuws Limburg Standard-voorzitter boekt bijna 22 miljoen winst

Standard-voorzitter boekt bijna 22 miljoen winst

Standard-voorzitter boekt bijna 22 miljoen winst

Elex nv, de holdingvennootschap waar Standard-voorzitter Roland Duchâtelet 1,8 miljoen aandelen van bezit (en zijn zoon Roderick één), heeft vorig boekjaar een winst van 21,7 miljoen euro mogen noteren. Uit het jaarverslag blijkt dat vooral de financiële vaste activa fors zijn toegenomen (tot 270 miljoen), onder meer door door een kapitaalsverhoging in Fremach International en nieuwe deelnemingen in Xtrion en Xpeqtis EOOD. Verder kwam Elex in 2010 in het bezit van alle aandelen van Epiq.

Opmerkelijk is ook dat Elex een vordering heeft op TVLokaal.com voor een bedrag van 26,3 miljoen euro. De terugbetaling van deze vordering wordt gegarandeerd door een inpandgave van de aandelen van K.STVV, die op haar beurt van TVLokaal.com leende voor een vergelijkbaar bedrag.

Te midden van al deze duizelingwekkende bedragen, lezen we ook dat de materiële vaste activa met 4500 euro zijn toegenomen (tot 139.000) euro, omdat Duchâtelet… een nieuwe personenwagen heeft aangekocht…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.