nicoleta

Starter van de Week: “Niet te veel praten, gewoon doen!”

Het bedrijf bestaat amper 1 jaar en toch heeft Nicoleta Silaghi al een stevige positie verworven in de Limburgse HR-markt. Met haar bedrijf Work@Nicoleta zorgt ze voor de invulling van de personeelsbehoeften van lokale klanten. En dat zijn er al aardig wat...

"Ik ben al 15 jaar actief in de sector, waarvan het laatste met mijn eigen zaak Work@Nicoleta", vertelt Nicoleta Silaghi. "Vanuit de hoofdzetel in Lummen bedienen we onze klanten met een breed arsenaal aan oplossingen voor hun personeel." Het jonge bedrijf is actief in de werving en selectie van medewerkers voor de voeding, industrie en bouw, en heeft een specialisatie in de transportsector. "We hebben een goede reputatie in het aanbrengen van chauffeurs met een C-rijbewijs. Voornamelijk Belgen, een aangevuld indien nodig met buitenlandse professionals. Het feit dat ik Roemeens spreek, is uiteraard een voordeel daarbij."

Nicoleta doet voor de financiële kant van de zaak een beroep op haar partner, Domenico Santini. Voor de rekrutering in het buitenland rekent ze op een netwerk van lokale recruiters. "We werken met heel betrouwbare mensen ter plaatse. Zij volgen online de voorgeschreven procedures, zodat elk dossier vlekkeloos verloopt. Hier in Limburg hou ik zelf persoonlijk contact met de bedrijven die personeel nodig hebben, en stel ik de geknipte kandidaten voor, op voorwaarde dat ik zeker ben dat de verwachtingen van beide partijen zullen ingelost worden. Ik ben heel selectief, zowel in de keuze van klanten als van medewerkers. Die risicobeheersing zorgt voor goede matches en bezorgt ons jonge bedrijf veel credibiliteit."

Nicoleta wijt het succes van haar start-up aan de echte ondernemersmentaliteit. "Ik hou van een hands-on aanpak. Niet te veel praten, gewoon doen. Direct in de zesde versnelling... Het moet vooruitgaan!"