Nieuws Limburg Status quo qua falingen in Limburg

Status quo qua falingen in Limburg

Status quo qua falingen in Limburg

Vergeleken met mei vorig jaar, gingen er afgelopen maand ongeveer evenveel bedrijven in Limburg failliet. Daarmee wordt er een evenaring opgetekend van het trieste record dat in 2013 in de eerste 5 maanden werd neergezet (359 falingen). In de rechtbank van Hasselt werden 204 bedrijven failliet verklaard (2 meer dan vorig jaar), in de afdeling Tongeren 155 (3 minder).

Dat het niet erger wordt, is enerzijds goed nieuws. In Wallonië bijvoorbeeld steeg het aantal faillissementen de afgelopen maand met 8,76 procent, zo blijkt uit de cijfers van Graydon Belgium. Het zijn vooral de regio’s Henegouwen (+14,2%) en Luik (+9,15%) die geraakt worden.

Toch is Limburg niet de beste leerling uit de klas. Het totale aantal falingen in Vlaanderen daalt immers (-4,4 procent). In relatieve cijfers zet de sterkste daling zich door in Oost-Vlaanderen (-10,33%), gevolgd door Antwerpen (-5,07%) en West-Vlaanderen (-2,98%).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.