Nieuws Limburg Sterrenzaak opent winkel voor afhaalmenu’s

Sterrenzaak opent winkel voor afhaalmenu’s

(Foto: Sven Dillen)

Sterrenzaak opent winkel voor afhaalmenu’s

Sterrenrestaurant Ogst, de zaak van Sébastien Wygaerts en Diederik Herbots, opent een delicatessewinkel waar gerechten kunnen afgehaald worden. Ogst Déli, zoals de nieuwe locatie heet, zal eerst eindejaarsmenu’s aanbieden en vanaf dit voorjaar ook seizoensbereidingen, wijnen en andere delicatessen in de etalage zetten.

Culinaire liefhebbers kennen Ogst in Hasselt als één van de rijzende sterren aan het gastronomisch firmament. Met één Michelinster behoort de zaak van Diederik Herbots en Sébastien Wygaerts tot de absolute top in Limburg. Een fenomenaal parcours dat ze sinds de start, nu exact 7 jaar geleden, hebben afgelegd (Lees oorspronkelijk artikel hier).

Het duo is nu klaar voor een verdere uitbreiding van het aanbod. Dat wordt een delicatessezaak, die vlak naast het huidige restaurant in de Ridder Portmansstraat (tegenover BNP Paribas Fortis) is gelegen. “We liepen al langer met dit plan rond, maar nu krijgt het echt vorm”, glunderen chef Sébastien Wygaerts en sommelier Diederik Herbots in Het Belang van Limburg. “We starten we nu met een soort light versie, met naast ons eindejaarsmenu ook een mini-aanbod van benodigdheden voor een feestmaal dat thuis wordt bereid. Eén keer de feestdagen voorbij, hopen we Ogst Deli snel verder te kunnen afwerken, zodat we er dagelijks verse gerechten op niveau kunnen gaan aanbieden.”

Voor de uitbating van de nieuwe zaak zal Ute Dillen instaan. Zij waakt erover dat de aangeboden ingrediënten en kant-en-klare gerechten het niveau van restaurant Ogst minstens evenaren…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.