180124_BrusselsAirlines_NewUniform-10 kopie

Stewards sloffen op Ambiorix door het gangpad

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft zopas de nieuwe uniformen voor het personeel voorgesteld. Voor de herenschoenen werd (opnieuw) gekozen voor de Tongerse schoenenfabriek Ambiorix, die speciaal voor Brussels Airlines -voor het eerst- een gamma van schoenen in vegan leder creëerde.

Geloof het of niet, maar Ambiorix levert al 100 jaar schoenen aan Brussels Airlines, tot 2001 onder de naam Sabena. Een keuze voor de combinatie tussen kwaliteit en draagcomfort. Er moeten immers heel wat kilometers worden afgelegd tijdens de vluchten, en tegelijk is de présence van de airhostessen, hosts en piloten erg belangrijk.

Een grote verrassing voor de toewijzing van het contract is het dus niet. Wel bijzonder is de innovatie in de afgeleverde producten. Het team van Peter Vavedin heeft immers speciaal voor Brussels Airlines drie modellen in 'vegan' cactusleder gemaakt: een veterschoen, een bottine en een schoen met gesp. In lijn met het streven naar duurzaamheid van Brussels Airlines werd voor deze modellen gebruik gemaakt, van vegan cactusleer, een product waar Ambiorix voor het eerst mee werkt.

Isabelle Vanleeuw van Brussels Airlines is in de wolken met de Limburgse schoenen: “Samen met Ambiorix hebben we belangrijke stappen gezet naar duurzaam schoeisel voor onze bemanning. We hebben er bewust voor gekozen om te werken met materialen die mens, dier en natuur respecteren. Sterke relaties met onze leveranciers zijn essentieel voor ons bedrijf om succes op lange termijn te boeken. Door samen te werken konden we een duurzame innovatie realiseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het draagcomfort voor onze werknemers."

Peter Vavedin krijgt het laatste woord: “We zijn heel erg fier op de creatieve samenwerking met Brussels Airlines. Het geeft veel voldoening dat de traditierijke vliegtuigmaatschappij opnieuw kiest voor Ambiorix. Op deze manier gaan onze schoenen een groot stuk van de hele wereld rond.”