Georges Vanherk – Foto

Stichter KMW en Park Molenheide overleden

In Hasselt is woensdag Georges Vanherk op 89-jarige leeftijd overleden. Als ondernemer is hij gekend voor de oprichting en uitbouw van bedrijven als Kempische Metaal Werken (KMW) en recreatiedomein Park Molenheide. Als persoon wordt hij vooral herinnerd als een sociaal en belezen gentleman, die in alles wat hij deed, zocht naar een balans in evenwicht.

Georges Vanherk werd geboren in 1930. Als zoon van een douanier, groeide hij op in de grensstreek van Limburg en Antwerpen in een gezin van 11 kinderen. Al in zijn jeugd wist hij zijn interesse en talent voor techniek te ontplooien. Kunstzinnige creativiteit zou als rode draad door zijn verdere leven lopen. Hij was uitvinder van diverse technische procedés en materialen die vandaag nog steeds worden gebruikt in de bouwsector en industrie.

Na zijn terugkeer uit Congo, begin jaren ’60, startte Georges Vanherk zijn eerste onderneming op. Kempische Metaal Werken (KMW) groeide uit tot een gevestigde waarde in enerzijds metaalconstructies en anderzijds stalen ramen en deuren. Begin jaren ’70 ging hij gelijktijdig van start met Park Molenheide, tot op vandaag één van de toonaangevende parken voor recreatie- en verblijfstoerisme in ons land.

Door familieleden, vrienden en zakenpartners wordt Georges Vanherk herinnerd als een rustig en aimabel man, die overal een graag geziene gast was. Een harde werker, die de innovatie altijd heeft omarmd. “Hij was in één woord omschreven, een evenwichtskunstenaar”, vertelt zijn zoon Marc. “Hij had een natuurlijk reflex om alles in balans te houden. Zo wist hij het zakelijke perfect te combineren met sociale, culturele en familiale bezigheden. Ook in zijn persoonlijkheid zocht hij nooit de extremen op. Hard als het moest, zacht als het kon. Altijd in balans.”

Georges Vanherk is woensdag op 89-jarige leeftijd overleden in Hasselt. Hij laat zijn liefdevolle echtgenote en 3 kinderen na. De uitvaartplechtigheid vindt volgende woensdag plaats in de kerk van Godsheide (Hasselt). Namens de redactie bieden wij ons medeleven aan.