Nieuws Limburg "Stookolie niet bestellen als hij op is"

"Stookolie niet bestellen als hij op is"

"Stookolie niet bestellen als hij op is"

Geen rustige eindejaarsfeesten voor de medewerkers van Avia-Petrolihm in Hasselt… De telefoon staat er met deze winterse koudegolf nog steeds roodgloeiend. “Het probleem is vooral dat veel particulieren en bedrijven niet vooruitziend zijn,” zegt Jean-François Riche, afgevaardigd bestuurder. “Ze bellen als de tank helemaal droog staat en willen dan dat we onmiddellijk alles laten vallen om hen te depanneren. Maar net nu kunnen we door het slechte weer, minder klanten per dag helpen, waardoor het schema nog meer in de knoop geraakt. Het is voor onze planning een moeilijke evenwichtsoefening, want klanten hebben ook alsmaar minder begrip als we niet onmiddellijk kunnen leveren.”

Het feit dat de olieprijzen op de internationale markten de afgelopen 2 maanden opnieuw fors zijn gestegen, is eveneens slecht nieuws voor de consumenten, maar ook voor de leveranciers. “Dat klopt, want we kunnen de prijsverhogingen niet volledig doorrekenen,” aldus nog Jean-François Riche.

Kortom, wat een periode van hoogconjunctuur zou moeten zijn voor de stookolieleveranciers, is allerminst een lachertje: ze moeten zich te pletter werken, de marges zijn kleiner en het aantal ontevreden klanten neemt toe… Hopelijk maakt een goed glas champagne het leven straks al heel wat vrolijker!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.