Nieuws Limburg Studenten doen praktijkervaring op bij starters

Studenten doen praktijkervaring op bij starters

Studenten doen praktijkervaring op bij starters

DSC_0488The Cube is de naam van een collectief van PXL-studenten, die elk vanuit hun eigen discipline, de starters van de Corda INCubator een handje gaan helpen. “Het zijn allemaal laatstejaarsstudenten met specialisatie in marketing, recht, financiën, ict of grafisch ontwerp,” zegt studentenbegeleider en docent Guy Storms. “Ze gaan vanuit hun achtergrond de startende ondernemingen van de incubator assisteren, bijvoorbeeld om een marketingplan op te stellen, een logo te ontwerpen, een juridische kwestie uit te vissen of de boekhouding op punt te zetten. Ze doen dit helemaal gratis.”

De studenten worden begeleid door de vakdocenten van de PXL. “Voor hen is het een uitstekende manier om praktijkervaring op te doen,” aldus nog Guy Storms. “Ze krijgen levensechte vraagstukken voorgeschoteld en moeten oplossingen formuleren die concreet toepasbaar zijn. Een goede voorbereiding als ze binnen enkele maanden afstuderen en op zoek moeten naar een job.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.